TomTom back-up

Er wordt aangeraden om een keer in de zoveel tijd een TomTom back-up te maken van je TomTom navigatie. Het kan namelijk gebeuren dat je navigatiesysteem crasht of kapot gaat. Hierdoor kan alle inhoud en data van je navigatiesysteem verloren gaan.

Voordat je een back-up gaat maken van je navigatiesysteem, moet je eerst weten welke software er op je navigatie draait. Want bij TomTom Home gaat het maken van een back-up weer anders dan bij MyDrive. Weet je niet welk model navigatiesysteem je hebt? Of welke software er op jouw TomTom staat? Kijk dan op de ‘welk model heb ik?’ pagina.
Een back-up maken via TomTom Home

1. Sluit je TomTom navigatie aan op je computer. TomTom Home wordt hierna automatisch gestart.
2. 
Klik in het menu van TomTom Home op de knop “Back-up maken en herstellen”.
3. Klik vervolgens op “Maak een back-up van mijn navigatiesysteem” en klik hierna rechtsonder in de hoek op “Maak nu een back-up rechtsonder”.
4. TomTom Home maakt nu een back-up van je navigatiesysteem, zodra dit klaar is krijg je een melding dat het maken van een back-up gelukt is.
5. Je kunt het venster wegklikken en je TomTom navigatiesysteem loskoppelen van de computer. 

Een back-up maken via TomTom Mydrive

Via MyDrive liggen de zaken namelijk iets anders. Het grotendeel van de data wordt niet opgeslagen op een centraal geheugen maar online via jouw Mydrive account. Op de pc wordt dus geen data opgeslagen. Even een kopij maken van je TomTom folder werkt dus niet.

mydrive back-upWel kan je een back-up maken van je favorieten en van je thuisgegevens. Hiervoor heb je Softwareversie 10.200 of hoger nodig om hiervan gebruik te kunnen maken.  Ga hiervoor naar MyDrive connect en kies voor de optie ‘Beheer content van community‘.  Daar kan je er voor kiezen om een back-up van je favorieten te maken of opnieuw te installeren op je GPS apparaat. Kies de data die je wil back-upen en klik op ‘copy to computer‘.

 

Klik op het Handmatig een back-up van mijn navigatiesysteem maken
In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn handmatig een back-up van je navigatiesysteem te maken.

Back-up TomTom terugplaatsen

Via TomTom Home

Klik op het menu van HOME en kies voor Back-up maken en Herstellen en vervolgens op Herstel mijn navigatiesysteem.

TomTom back-up
TomTom back-up: maken of terugzetten

Op deze manier kan je een volledige back-up van je navigatie terugplaatsen. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om enkel een map of kaart te herstellen en terug te zetten. Kies dan vervolgens voor verkeersinfo, stemmen en filters toevoegen. Klik vervolgens op items op mijn computer.

Staat deze niet in de opzoeklijst, dan moet je deze handmatig toevoegen. Hiervoor dien je de volgende folder op je PC te openen:

Documenten / TomTom / HOME / Back-up / [apparaatnaam] /Backup. Ga vervolgens na geheugen op opslag. Daar staan de mappen die je nodig hebt. Kopieer de map die je wilt herstellen en plak deze onder de verwisselbare schijf ( geheugenkaart) op je navigatiesysteem. Je kan er nu voor kiezen om deze te installeren.

Klik op de + knop naast de map en voeg toe. De juiste map wordt nu op je TomTom navigatiesysteem geplaatst. Vergeet niet de blauwe uitwerpknop te gebruiken bij het onderbreken van je GPS met de PC.

Via Mydrive

Wil je een back-up terugzetten

mydrive uploaden back-up

Klik dan onder Beheer ‘content van community’ op het plusteken en selecteer het gedownloade bestand. Meestal is dat onder de naam: Favorites.ov2 . Klik vervolgens op installeren en de back-up van de favorieten wordt op je navigatietoestel geïnstalleerd. 
2 gedachtes op “TomTom back-up”

 1. kees van de Put

  geachte heer/mevrouw
  Wanneer komt de mogelijkheid om met “my drive” een backuo te maken
  betreft go live 825
  m.vr gr
  Kees vd Put

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *