TomTom Home downloaden, installeren en updaten

TomTom Home: Bepaalde navigatietoestellen kunnen enkel via de software van TT home geupdate worden. Via het artikel: Wel model van navigatietoestel heb ik, kan je nagaan of jouw toestel geschikt is voor onderstaande software.

Inhoudsopgave

 1. TomTom Home downloaden
 2. TomTom Home installeren
 3. Updaten via TomTom Home

TomTom Home downloaden

Via TomTom HOME kun je altijd aan de meest recente versie van je Tom Tom-applicatie komen. Daarnaast is het makkelijk om via deze software je GPS te personaliseren. Je kunt nieuwe stemmen downloaden, verkeersinformatie updaten, achtergrond kleuren aanpassen en veel meer. Als TT HOME nog niet op je computer is geïnstalleerd, kun je TOMTOM HOME via de onderstaande links downloaden. Dit is steeds de meest recente versie.
Wanneer men lange tijd geen update heeft doorgevoerd, kan u best niet de meegeleverde installatie CD gebruiken. Anders installeert men een oudere versie!

Tomtome HOME download – WindowsTomtom HOME download – MAC
Tomtom navigatie modellen: XL, XLL, GO, ONE, START, Rider, Carminat, NAVIGATOR 7 navigatiesystemenXL, XXL, GO, ONE, START, Carminat, RIDER navigatiesystemen
Download Download
 • Om het programma gratis te kunnen downloaden, heb je wel een Tom2 account nodig. Registreer je en log in.

tomtom Account aanmaken

 • Na het aanmelden kan de juiste versie en taal selecteren. Download vervolgens TomTom HOME op de PC.

downloaden update software

  • Zorg er voor dat je akkoord gaat met de licentievoorwaarden en klik op volgende

TomTom Home installeren

 • Kies vervolgens een doelmap waarin TomTom HOME mag geïnstalleerd worden. Meestal wordt er een standaardlocatie opgegeven. Deze is meestal altijd correct. Klik op volgende en de installatie wordt voltooid.
 • In een laatste stap wordt gevraagd om het programma op te starten na downloaden en onmiddellijk na aansluiting van je GPS. Deze opties kan je afvinken indien gewenst.

automatische connectie met GPS

 • Je kan nu beginnen met updates binnen te halen.

 

Tomtom home update

Ook voor het updaten van kaarten is er een verschil tussen de Windowsversie en de MAC versie.

 1. TOMTOM update via Windows
 2. TOMTOM update via MAC
TomTom home voor WINDOWS

 • Zorg ervoor dat je een back-up van je navigatiesysteem hebt. Zie Maak een back-up van mijn navigatiesysteem voor meer informatie.
 • Sluit je Tom Tom-navigatiesysteem aan op je computer. Wacht tot Tom Tom HOME is gestart.
 • Klik in het menu van HOME op Update mijn navigatiesysteem indien updates niet automatisch worden gecontroleerd.

TomTom Home automatische herkenning updatesLet op: als je een applicatie wilt installeren die je eerder hebt gedownload, klik je op Voeg Verkeersinfo, Stemmen, Flitsers enz. toe. > Items op mijn computer.

 • Indien er een nieuwe applicatie beschikbaar is, wordt dat in het onderstaande venster gemeld. 

Updates automatisch ontvangen

Zoals je ziet kunnen dat ook een boel firmware-updates zijn die je telefoonconnectie met je GPS verbinding verbeteren. Klik op update en installeer!

 • Voor de updates krijg je nog de kans om een back-up te maken. Wij raden je aan om dat ook te doen.

back-up maken navigatie

 • De geselecteerde items worden vervolgens door HOME op je navigatiesysteem geïnstalleerd. Je krijgt een bericht dat je de GPS tijdens de installatie niet mag ontkoppelen van de PC. Anders is de installatie onvolledig.

loskoppelen GPS

 • Klik op OK.
 • Klik in het HOME-menu op Apparaat > Koppel navigatiesysteem los. Hierna kun je het navigatiesysteem weer veilig loskoppelen van je computer.

     Gefeliciteerd!

Je hebt je Tom Tom navigatiesysteem succesvol geüpdatet!

 

TomTom Home voor MAC OSX

 1. Zorg er eerst voor dat je de laatste nieuwe versie van TT HOME hebt. die kan je hierboven downloaden. Wanneer de download klaar is, kan je deze terugvinden onder de map downloads.
 2. Klik op het pictogram Finder.  klikt u op Go en kies downloads . Uw de map Downloads wordt nu geopend.
  Afbeelding

  FINDER

 3. Dubbelklik op TomTomHOME2maclatest.dmg file .
 4. Dubbelklik op MacLatest.pkg . De HOME installer gaat zich nu openen. Klik op Doorgaan .
 5. Er wordt aan de consument gevraagd de gebruikersovereenkomst te lezen en te ondertekenenwww.tomtom.com/legal/?page=eula . Klik op Doorgaan . Ga akkoord met de softwarelicentie-overeenkomst.
 6. Klik op Install .
 7. Voer je beheerderswachtwoord van je computer in.
 8. Klik op Software installeren . Tom Tom HOME is geïnstalleerd op uw computer.
 9. Open HOME en kijk of er updates beschikbaar zijn.
 10. Als er updates beschikbaar zijn, zal het programma dit aangeven.
 11. Selecteer de updates die je wil uitvoeren en klik op ‘update selectie
 12. Home zal nu je updates uitvoeren. Het is belangrijk dat je tijdens de updates de connectie tussen de PC en je navigatietoestel niet onderbreekt! Op het einde kan je aangeven dat jet het toestel wil uitwerpen of disconnecteren. Gebruik deze functie om je toestel veilig te verwijderen.

     Gefeliciteerd!

Je hebt je Tom Tom navigatiesysteem succesvol geüpdatet!

Compatibiliteit systemen

***Opgelet***

Tom Tom home PC en MAC versie
Deze zijn geschikt voor volgende versie: GO, XL, XXL, ONE, START, CARMINAT, Rider en Navigator 7. Ze zijn niet geschikt voor GO 1000, GO 820, de VIA series en de Start 20 series. Wanneer dat het geval is dien je TT MyDrive te installeren.
De volgende navigatie-apparaten maken GEEN verbinding met HOME: GO 800/1000/2000 serie, Start 60, Via-serie, Start 20-serie, Blue & Me Tom Tom 2 LIVE Sony XNV, editie GO LIVE Top Gear, Tom Tom Connect.

ALTIJD updaten met een vaste internetverbinding. Wanneer je updates uitvoert via een Wi-Fi verbindingen en de verbinding valt weg door slechte connectie, kan dit serieus wat problemen opleveren om je navigatiesysteem opnieuw deftig te kunnen opstarten.

25 gedachten over “TomTom Home downloaden, installeren en updaten

 1. De Keyser Bernard

  heb mijn laatste up date uitgevoerd die jullie mij hebben toegestuurd, maar ben nu alles kwijt. heb nu nog juist een toestel waar ik niets meer mee kan doen,
  denk niet dat dit jullie bedoeling was.

 2. angela

  ik wilde een update gaan uitvoeren van mijn tom tom one, maar nu ben ik alles kwijt. ik heb geen kaart meer, helemaal niets. Ook de gemaakte back-up is niet terug te zetten. Graag hoor ik of dit op te lossen is want ik kan mij geen nieuwe tom tom veroorloven

 3. Admin Bericht auteur

  Heb je de back-up via Mydrive of TomTom home aangemaakt? Maak dan opnieuw verbinding en via de pc en kies voor back-up installeren. Als dat niet help, kijk even op je pc of je daar de back-up vindt en zet alles op een SD kaart.

 4. jordy

  ik krijg een fout wanneer ik tom tom home wil installeren…. enig idee?

  iets met fout met installeren van assemblagecomponent

  windows 10 32bit

  mvg

 5. Admin Bericht auteur

  Probeer eens even de firewall/ virusscanner af te zetten? Haal het programma eerst er terug af en probeer het dan opnieuw te installeren. Zorg wel dat je enkel TT home download via onze site of via TT zelf om geen virussen binnen te halen.

 6. Adri

  Wilde mijn tt updaten. programma maakte een update, downloadde een kaart en loopt vast geeft error f:\data_lim.chk.

 7. Admin Bericht auteur

  Ik zou eerst en vooral een back up maken van wat je nog hebt. Als je een vorige back-up hebt is dat nog beter.
  Controleer eerst of je wel genoeg geheugen hebt om die update te installeren. Dikwijls is dat het probleem. Als je daar zeker van bent, dan herinstalleer je de back up en probeer vervolgens opnieuw de update uit te voeren.
  Als dat niet lukt, kan je mogelijk alles herstellen naar fabrieksinstellingen. Dan ben je alle favorieten en plaatsen en data kwijt. Wel kan je dan opnieuw de update proberen uit te voeren. Als dat niet lukt ligt het aan de compatibiliteit of het geheugen van de kaart.

 8. Freddy

  Beste

  De nieuwst versie van TomTom Homme v2.9.94 kan niet geïnstalleerd worden.

  Foutmelding: Runscript aangeroepen terwijl deze niet is gemarkeerd om te worden uitgevoerd.

  Gelieve mij een correcte link te mailen a.u.b.

 9. kristof gielen

  hopeloos nooit nog een tom tom de gsm gaat beter en nooit fout , tomtom kan niet meer uptate , omdat ze zeggen dat hij te oud is maar wel veel geld voor gegeven

 10. Admin Bericht auteur

  Dan staan de wegen nog niet op de nieuwe updates veronderstel ik. Miss bij de volgende updates.

 11. Alex

  heb mijn laatste update uitgevoerd die jullie mij hebben toegestuurd, maar update was allen voor software. Mijn vrag is hoe kan ik mijn maps updaten? Er is niets verandert op mijn tomtom. ik dacht de maps gaat ook geupdate worden, maar helaas is niet gebeurt.

 12. Admin Bericht auteur

  Beste,

  Ik denk niet dat wij u iets hebben toegestuurd. Dat zal van de officiële verdeler komen.

 13. Calkoen

  Wanneer ik mijn tomtom aansluit aan mijn Computer krijg ik de mededeling dat de tomtom niet is aangesloten . ik kan dus niet updaten . Verder is de batterij ook al heb ik hem opgeladen altijd leeg thuis.
  Wat te doen ? Onderweg werkt de tomtom prima.

 14. Navest

  In het bezit van een tomtom, 2e generatie, wil ik ritten rijden die door vrienden zijn uitgezet. Om die programma .itn te kunnen laden moet je gebruik maken van My drive connect en Home. Na het downloaden van Home moet deze eerst worden geïnstalleerd. Tijdens deze actie komt de vraag of de voorgestelde locatie goed is. Ik werk met MAC en stel ik een andere locatie voor dan komt direct het antwoord dat het geïnstalleerde programma op dezelfde locatie moet staan als MAC OCX.
  Wat doe ik verkeerd?

 15. Martine

  Ik heb een tomtom start 62 gekocht,hoe krijg ik hier alles in het Nederlands op en hoe kan ik met mijn serie nummer update,groetjes martine

 16. Johnnie Schlenter

  ik kan bij mijn tom tom home mijn start en afsluit logo niet wijzigen.
  het programma hangt dan vast en reageert niet mee,
  heb al alles geprobeerd, ook opnieuw installeren niets helpt.
  de laatste nieuwe versie zit er ook op, dus wat kan ik nog meer doen?
  Graag Uw advies

 17. Jasper de K

  Ik heb TomTom Home geinstalleerd, en voor € 59,99 de kaart voor heel Europa gekocht. Nu wil ik heel Europa op mijn 4GB SD kaart zetten, maar hiervoor is deze laatste kaart versie te groot. Daarom wil TomTom Home dat ik maar een gedeelte van de kaart upload. Probleem is, ik wil van Nederland naar Kroatië rijden. Dan heb ik centraal Europa en zuid Europa nodig, maar ik mag maar één deel van Europa installeren. Dus ik denk, ik heb een grotre kaart nodig. Daarom koop ik een nieuwe 8GB SD-kaart voor 10 euro en nu dacht ik dat ik nu de hele kaart kan installeren op de SD-kaart. Maar dit is niet het geval, ik kan nog steeds enkel een gedeelte van Europa installeren. Kan iemand mij hierbij helpen?

 18. Serge

  TomTom Home ism Windows 10 Pro werkt plots niet meer, dit met of zonder koppeling van Rider2.
  Geeft steeds melding : Component returned failure code : 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIProperties.get]. TomTom Home volledig van pc verwijderd , probleem blijft steeds bij starten programma.
  Hoe kan dit opgelost worden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *