Hoe Tomtom xl update

Ook de oude TOMTOM XL GPS toestellen kan je makkelijk updaten met de software van TOMTOM HOME. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Hoe TomTom XL updaten

Om je TOMTOM XL te kunnen updaten heb je wel de vereiste software nodig. Die kan je downloaden op onze website. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de download uitvoert en TOMTOM HOME op je computer kan installeren. Stoot je toch nog op een aantal problemen? Dan je je ons steeds een reactie sturen onderaan deze pagina of neem een kijkje op: problemen en oplossingen.

TomTom XL update in 3 stappen

1. Sluit TOMTOM XL aan op de PC

TOMTOM XL update

(Bron:http://www.cnet.com)

Start je computer op. Wanneer je de standaardinstellingen gebruikt van TOMTOM HOME, zal deze software automatisch mee opstarten. Gebruik de meegeleverde USB kabel om je TOMTOM XL navigatiesysteem aan te koppelen op de pc. Je navigatietoestel zal onmiddellijk herkend worden door de geïnstalleerde software.

2. Op zoek naar updates voor je TOMTOM XL navigatiesysteem

TOMTOM XL UPDATE TOMTOM HOME

Hoofdmenu

In het hoofdmenu van TOMTOM home kan je kiezen voor ‘update mijn apparaat’. Klik hier op. De software gaat nu weergeven welke updates er allemaal voor je navigatietoestel beschikbaar zijn.  Sommige updates zijn gratis, andere zullen betalend zijn. Voor je XL toestel zal je waarschijnlijk een betaalde update kunnen installeren. Deze updates worden je dan ook onmiddellijk getoond, samen de de mogelijkheid om de update aan te kopen.

3. Installatie van de XL updates

Voor je een update kan uitvoeren, moet je altijd eerst inloggen via een persoonlijk account op TOMTOM HOME. Pas daarna kan je de aankoop afronden en de update uitvoeren. Start de update. Via de software wordt aangegeven hoelang de update in beslag zal nemen. Het is zeer belangrijk dat je de computer niet afsluit, noch je XL ontkoppelt van je pc. Doe je dat wel, kunnen kostbare data en software beschadigd zijn. Het is daarom belangrijk altijd een back-up te nemen voor je updates of installaties uitvoert.

“Opgelet! Niet elke update is geschikt voor elk toestel. Ga eerst na of je toestel compatibel is met je gewenste aankoop! Let er ook op, updates kosten meer geheugen. Kijk het geheugen van je SD kaart na.”

Vergeet zeker ook niet flitscamera’s up tot date te houden.

disconnect TOMTOM van pcZijn de updates uitgevoerd, dan kan je het toestel terug ontkoppelen van je PC. Ga naar ‘Device’ links boven in het menuscherm en selecteer op ‘ontkoppel of disconnect’.

Proficiat! Je hebt je TOMTOM XL bijgewerkt.

9 thoughts on “Hoe Tomtom xl update

 1. Jos Schuurs

  Hoi TomTom
  Ik heb de TomTom van mijn zuster meegenomen omdat ze niet zo computergek zijn dus dacht ik dat doe ik wel ff maar dat valt vies tegen. Het gaat om een TomTom XL Live en ff op jullie site gekeken maar daar lees ik dat dat niet kan. Dat alles er vanaf is of helemaal niets meer doet en dan kan ik een nieuwe kopen voor hun. Dus doe ik het ook niet omdat ik bang ben voor verlies van de gegevens op de TomTom.
  IK ben Jos Schuurs Woon in Wijchen Heilige Stoel 4922 VP Tel: 0246424558
  ik zelf heb een TomTom start 60 gehad dus ik ben bekend bij jullie.

 2. An

  als je niet elk jaar voor 60 euro oid kaarten koopt is het een ramp die tomtom. veel beter af zonder dat ding en gewoon zelf goed opletten. heb al tig keer gehad dat ik het zelf goed had maar toch naar tomtom luisterde en verkeerd ging. Leidt ook enorm af van de weg , zit je bijv midden op de 130 km snelweg roept dat ding ineens; keer om keer om. Of 3meter voor de afslag roept ie : sla af. kortom, ik pak net asl voor deze ‘vooruitgang’mijn oude kaart terug en zoek het zelf wel uit. veeeel relaxter. Hoewel ik de koe die loeit bij een flitspaal wel ga missen;-)

 3. Aly Katerberg-van Rein

  Het lukt niet om via jullie site de Tomtom xl live te updaten.
  Graag ontvang ik uitleg hierover.

  Met vriendelijke groet
  Aly

 4. Admin Bericht auteur

  Dag Aly
  Met die informatie weet ik niet wat het probleem is. Ik kan je dan ook niet verder helpen dan de informatie die op onze website terug te vinden is.

 5. T Kuiper

  Kan ik mijn oude one xl serie nr L 17098A00688 nog
  Up daten?
  Mvgrt Theo Kuiper.

 6. Admin Bericht auteur

  Beste Theo,

  Om te zien of je oude One XL nog te updaten is, ga je eerst naar volgende link. Volg de instructies. Geef daar ook het serienummer in. Op de website van TT zelf kom je erachter of de software nog ondersteund wordt voor updates.

  Wat je kan doen:
  1) Controleer hoeveel vrije ruimte je nog hebt op je SD kaart. Heb je te weinig dan kan je je One XL sowieso niet updaten. Dan heb je een grotere SD kaart nodig. Of update enkel de kaart van de One XL die je gaat gebruiken en dus niet de kaart van heel Europa vb.
  2) Installeer de juiste TT software (Home of Mydrive) op je pc.
  3) Schakel de One XL aan op de pc. Log in op je account en kijk of er voor je toestel updates beschikbaar zijn. Enkel updates uitoveren als je er bent achter gekomen dat het toestel nog compatibel is (via link hierboven). Anders geen updates uitvoeren en toestel zo verder gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *